Šiem salātiem ir dažādi nosaukumi atkarībā no provinces, taču tos gatavo visā Itālijā.
Ja vēlaties nobaudīt kaut ko ļoti itālisku, bet ne picu vai spageti, pamēģiniet pagatavot Gonzaga salātus. Tos sauc arī par Mantujas salātiem vai Mantujas vistu.
Tā ir vēsturiska recepte, kas raksturīga Mantujas pilsētai un Lombardijai kopumā, ļoti garšīga un savdabīga.
Parasti tā ir recepte, kurā vistas vai pērļu vistiņas gaļa tiek iepriekš pagatavota. Ideāli, ja vistas buljonu uzvāra un tad var izmantot no tā iegūto gaļu, iegūstot oriģinālu ēdienu.
Gonzaga salāti
Sastāvdaļas:
Vārīta vistas gaļa 800 g
Cukurs 10 g
Puse glāzes baltā sausvīna
Ūdens 1 ēdamkarote
Rozīnes 50 g
Olīveļļa 20 g
Baltvīna etiķis 25 g
Rīvēta citrona miziņa
Sāls un pipari pēc garšas
Salātu pagatavošanas gaitu varat uzzināt nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Mājās sāka tecēt ūdens krāns, apjuku un nezināju ko darīt: skrēju pie kaimiņa – vēlāk par mums sāka tenkot
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Elīna nevarēja atļauties nopirkt pat kāroto ananāsu, kamēr vīrs pa kluso pirka brendu drēbes – kā Elīna šo atrisināja
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
- Sešas ķīniešu zodiaka zīmes 2025. gada 14. decembrī piesaistīs īpašu veiksmi un labklājību









